Ulkoilmaelokuvanäytös Luontosinfonia LA 24.8.2019 klo 21 Pirkanpohjan taidekeskuksen veistospuistossa


Tervetuloa ainutlaatuiseen ulkoilmaelokuvanäytökseen Ähtärissä!

Pirkanpohjan taidekeskuksen veistospuistossa järjestettävässä ulkoilmaelokuvanäytöksessä pääset nauttimaan elokuun hämärtyvässä illassa suomalaisesta luontoelokuvasta Luontosinfonia. Näytös järjestetään la 24.8.19 klo 21.

Maaliskuussa 2019 ensi-iltaan tulleessa Luontosinfonia-elokuvassa ainutlaatuinen luontokuvaus sulautuu musiikin harmoniaan. Säveltäjä Panu Aaltion musiikki kuljettaa katsojan Suomen luonnon monimuotoisuuteen kaikkina vuodenaikoina. Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien tekijätiimin ja palkitun säveltäjän suurteos esittelee luontokuvauksen helmet teoksessa, joka vie katsojan syvälle luonnon sydämeen. Elokuvan on ohjannut Mark Röhr ja elokuvannut Teemu Liakka.

Luontosinfonian Dolby Atmos -ääni tekee Panu Aaltion Vantaan sinfoniaorkesterille, 40 hengen kuorolle ja solisti Johanna Kurkelalle säveltämästä musiikista elokuvan päätähden. Atmos antaa säveltäjälle mahdollisuuden osallistua kerrontaan ennen kuulumattomalla tavalla: instrumentit, kuoro ja solisti saavat eri kohtauksissa oman paikkansa ääniavaruudessa ja kertovat siten tarinaa tavallista elokuvamusiikkia suuremmassa roolissa.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Marko Röhr. Elokuvassa kiteytyy Röhrin vuosikymmeniä kestänyt kiinteä suhde luontoon, joka on saanut hänet tuottamaan lukuisia luontoelokuvia kuten Vedenalainen Islanti, Neljä elementtiä. Metsän tarina, Järven tarina ja Ailo - pienen poron suuri seikkailu. Röhr on aktiivinen luonnon puolestapuhuja ja ymmärtää kuinka tärkeää sen tila on meille kaikille. 

Elokuvan kesto on 1 h 15 min.

Luontosinfonian traileri nähtävissä linkin kautta: https://www.youtube.com/watch?v=WN6_hYt2L3c

Luontosinfoniamainos


Tapahtuman järjestävät Pirkanpohjan taidekeskus ja Ähtärin kaupunki yhteistyössä Ähtärin Eläinpuiston ja OmaSP:n kanssa

keilahalli banneri sivuille

Ähtärin UUSI, kauan odotettu keilahalli on avattu!
Keilahallissa on 8 rataa ja lapsikeilaajia varten voidaan nostaa laidat rännien eteen. 

Keilaamaan pääsee joka päivä klo 12-22
Vapaa parkkeeraus

Tervetuloa keilaamaan !

Tutustu lisää >

Pandaconlogolapinakyva

Pandacon-fantasiatapahtuma järjestetään lauantaina 28.9.2019 kello 12:00-21:00 Ähtärin Liikuntahallilla ja Pirkanlinnan kulttuurikeskuksessa osoitteessa Lukiontie 1 ja 3.

Pandacon on monipuolinen tapahtuma kaikille animesta, mangasta, fantasiakirjallisuudesta, leffoista sekä peleistä kiinnostuneille. Pandaconin facebook-tapahtumaan pääset klikkaamalla tästä. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Ohjelma

Ohjelma tarkentuu vielä myöhemmin lisää.

Tällä hetkellä Pirkanlinnassa ohjelmassa on muun muassa:

 • Auditoriossa klo 14:30-15:15 kauhukirjailija Marko Hautalan kirjailijavierailu, aiheena "Miksi kannattaa lukea kauhua?" Kirjailijavierailun facebook-tapahtumaan pääset klikkaamalla tästä. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.
 • Pykäläpajassa klo 13 ja klo 14 kirjailija Mervi Heikkilän vetämä Kauhumaan kartta -kauhukirjoituspaja. Pajan ikäraja on 11 vuotta, mutta yläikärajaa ei ole. Kauhukirjoituspajan facebook-tapahtumaan pääset klikkaamalla tästä. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.
 • Kirjastossa japani-aiheista kirjavinkkausta: tarjolla lukuvinkkejä uuteen ja vanhaan japaniteemaseen kaunokirjallisuuteen sekä tietokirjallisuuteen. Kellonaika tarkentuu myöhemmin!
 • Taideluokassa klo 12:30-17:00 taidepaja, missä conikansa voi vapaasti käydä taiteilemassa - innokkaimmat voivat halutessaan osallistua Pandaconin päivänmittaiseen piirustuskilpailuun. Palkintona taidetarvikkeita!
 • Tanssisalissa klo 15:00-15:30 ja 17:30-18:00 kpop-tanssiryhmä Reveuse Dance Crewn vetämä Random Play Dance -kpop-tanssipeli.
 • Aulassa on esillä fanitaidenäyttely, johon tällä hetkellä kerätään fanitaidetta vapaaehtoisilta taiteilijoilta. Näyttelyn aihe on vapaa, ja taideteoksissa voi esiintyä hahmoja esim. anime- tai mangasarjoista, kirjallisuudesta, peleistä tai elokuvista. Enintään A3-kokoiset fanitaideteokset voi lähettää 13.9.2019 mennessä osoitteeseen Ähtärin kaupunginkirjasto, Lukiontie 3, 63700 Ähtäri. Yksi taiteilija voi osallistua enintään kolmella työllä. Mukaan on liitettävä taiteilijan nimi ja yhteystiedot sekä mahdollinen nimimerkki ja työn nimi. Näyttely on esillä Pirkanlinnan aulassa 20.9.-4.10.
 • Auditoriossa klo 17:15-19:15 ilmainen Battle Angel Alita -elokuvanäytös. Elokuvan ikäraja on 12 vuotta.
 • Tanssisalissa klo 20:00-21:30 ikärajaton päättäjäisdisco.

 

Liikuntahallilla ohjelmassa:

 • Klo 12:00 Pandaconin avajaissanat
 • Klo 12:30 kpop-tanssiryhmä Reveuse Dance Crew
 • Klo 12:00-19:30 myyntisalitoimintaa: taiteilijoita, artesaaneja sekä yrityksiä - mm. Fantasialinna sekä Haamu Kustannus. Paikalla myös Etelä-Pohjanmaan kulttuuriyhteisö Ranka ry.
 • Klo 19:30 Pandaconin päätössanat

 

Tapahtuman sisäänpääsy on ilmainen ja ikärajaton!

Lisätietoja voit kysyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tervetuloa!

 

Pandacon muualla:

Instagram: @ahtarinpandacon
Twitter: @ahtarinpandacon
Facebook: https://www.facebook.com/events/2430322347213675/

 

 

Tapahtuman järjestää Ähtärin kirjastotoimi AVIn tuella.

Kirjailijavieraaksemme saapuu Minna Rytisalo tiistaina 1.10. klo 18 Pirkanlinnan Pirkansaliin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Järj. Ähtärin kirjastotoimi (kuva: Gummerus Kustannus)

 

minna rytisalo testi

 

 

 

 

Historioitsija, dosentti Teemu Keskisarja saapuu kirjailijavieraaksemme Pirkanlinnan Pirkansaliin tiistaina 3.9. klo 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Järj. Ähtärin kirjastotoimi

 6a74d750cae550ab399eb2c19b4147bf

 

Opinto-ohjelma 2019-2020 julkaistaan myöhemmin.

Kesäiset satutuokiot pääkirjastossa keskiviikkoisin klo 10 seuraavasti: 5.6., 3.7. ja 7.8. Tervetuloa!

prince 1503345 1920