Ähtärin kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelma on hyväksytty 6.6.2024 ja se otetaan käyttöön syksyllä 2024. Ähtärin kulttuurikasvatussuunnitelma löytyy myös valtakunnalliselta kulttuurisuunnitelma.fi -sivustolta. 

 

Mikä on kulttuurikasvatussuunnitelma?

Kulttuurikasvatussuunnitelma perustuu lakiin kuntien kulttuuritoiminnasta. Kulttuurikasvatussuunnitelman tavoitteena on taata lapsille ja nuorille vakiintuneet ja tasavertaiset mahdollisuudet kokea taidetta ja kulttuuria.

Kulttuurikasvatussuunnitelma eli lyhyemmin KOPS on suunnitelma siitä, miten kunnassa toteutetaan kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta. Kulttuurikasvatussuunnitelma tukee varhaiskasvatuksen, koulujen sekä taide- ja kulttuuritoimijoiden suunnitelmallista yhteistyötä ja antaa sille jatkuvuutta.

Kulttuurikasvatussuunnitelma hyödyttää niin lapsia, nuoria ja opettajia kuin taide- ja kulttuurialan toimijoita. Sen avulla täydennetään ja tuetaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen jo olemassa olevien opetussuunnitelmien sisältöjä. 

Kulttuurikasvatussuunnitelman kohderyhmiä ovat kaikki Ähtärin lapset ja nuoret varhaiskasvatuksesta lukion loppuun. Kulttuurikasvatussuunnitelman avulla taidetta ja kulttuuria tarjotaan kullekin ikäryhmälle luontevalla tavalla osana varhaiskasvatus- tai koulupäivää. Tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori on varhaiskasvatus- ja koulupolkunsa aikana päässyt osallistumaan monipuolisesti kulttuurin eri alueisiin, tutustunut ähtäriläiseen kulttuuriperintöön, ja häntä on näin kannustettu jatkamaan kulttuuristen sisältöjen parissa.

 

Tutustu Ähtärin kaupungin KULTTUURIPOLKU -kulttuurikasvatussuunnitelmaan. (pdf)

KOPS kansi