Snow Showers

-9°C

Snow Showers

Ähtärin torialueen esiintymislavan suunnittelukilpailun voittaja valittu


Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa yhteistyössä toteutettu Ähtärin torin esiintymislavan ideakilpailu on edennyt päätökseen. Tuomaristo kokoontui ja työskenteli intensiivisesti kahden päivän ajan käyden läpi kaikki 68 ehdotusta.

Kilpailutöiden kokonaistaso oli erittäin korkea ja joukossa oli todella paljon visuaalisesti näyttäviä esityksiä. Tuomaristo yllättyi positiivisesti vastausten määrästä ja esitysten tasosta. SAFA:n tuomari arkkitehti Jukka Koivula korosti töistä näkyvää lahjakkuutta. Puu ja metsä olivat vahvasti mukana suunnitelmissa ja tuomaristoa ilahdutti myös ekologisuuden huomioon ottaminen lavaehdotuksissa. Lisäksi arvostettiin levyjen ja tasojen taitavaa käyttöä, jossa kauneus näkyy rakennuksen osien keskinäisissä suhteissa.

Tuomaristossa työskentelivät:
Jukka Koivula, arkkitehti, Safa
Heikki Riitahuhta, arkkitehti, Studio Puisto Arkkitehdit Oy
Heimo Pirttimäki, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Ähtärin kaupunki
Arja Väliaho, talousjohtaja, Ähtärin kaupunki
Marika Puntala, vapaa-aikatoimenjohtaja, Ähtärin kaupunki
Jussi Koivisto, maankäyttöinsinööri, Ähtärin kaupunki.
Lisäksi paikalla olivat asiantuntijoina Esa Vuorenmaa, Ähtärin kaupunki ja lehtori Veijo Kangasmäki Sedusta. Tuomariston sihteerinä toimi Johanna Karjala.

Tuomaristo valitsi töiden joukosta voittajan ja kaksi palkittavaa työtä. Kunniamaininnan saa kolme ehdotusta. Voittajat julkaistaan ja palkitaan Ähtärissä Hotelli Mesikämmenessä pidettävässä palkintotilaisuudessa, jonka ajankohta selviää myöhemmin.

Lisätietoja:

Esa Vuorenmaa
projektipäällikkö
040 662 8220
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pandakaupunki Ähtäri hakee toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen

MAANKÄYTTÖINSINÖÖRIÄ

Meillä on pandat, eläinpuisto ja matkailun Master plan 2025, täältä löytyvät Tankki, Muovilami, Remu sekä kaavoituksessa oleva uusi teollisuusalue. Kaikki tietävät Busterin ja Silverin. Mahdollisuuksiamme ovat vahva toisen asteen yleissivistävä ja ammatillinen koulutus, Kuusiolinna Terveys, puolustusvoimien räjähdekeskus ja 169 järveä sekä monipuolinen luonto aktiviteetteineen. Varmastikaan tässä ei ole vielä kaikki, siksi haemme maankäyttöinsinööriä vahvistukseksi energiseen joukkoomme kehittääksemme Ähtäriä edelleen.

Maankäyttöinsinöörin vastuualueisiin ja työtehtäviin kuuluvat kaupungin maankäytön suunnittelu ja kehittäminen, kaupungin yleis- ja asemakaavoituksen prosessien hoitaminen sekä viranomaisyhteistyö.
Maankäyttöinsinööri toimii maankäytön suunnittelusta vastaavana henkilönä teknisellä osastolla ja vastaa teknisen lautakunnan päätösten valmistelusta ja täytäntöönpanosta toimialueellaan. Maankäyttöinsinöörin tehtäviin kuuluvat lisäksi maankäyttösopimusten valmistelu ja esittely, maankäytön ja suunnittelun tulosalueen talousarviovalmistelu, kaupungin maaomaisuuden hallinnasta vastaaminen ja myynnin valmistelu sekä kaupungin tonttimarkkinointiin osallistuminen. Maanmittausinsinöörin keskeisiä työtehtäviä ovat mm. kaupungin asemakaavojen pohjakarttojen täydentäminen, tarkastaminen ja hyväksyminen sekä katualueen haltuunottokatselmukset.
Lisäksi tehtäviin kuuluu vastata katujen kunnossapidosta ja uudisrakentamisesta, maanrakennuksesta ja yleisistä alueista.

Viran kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on maanmittausalan korkeakoulututkinto tai vastaava aiempi opistotason tutkinto.

Viranhaltijan eduksi luetaan kunnallinen käytännön työkokemus, näytöt kiinteistökaupasta ja sopimuksiin liittyvistä tehtävistä, maankäyttösopimusten hallinnasta sekä osaaminen sovellettavasta lainsäädännöstä ja kilpailutuksen eri muotojen hallinnasta. Arvostamme hyviä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja sekä kehittämismyönteisyyttä. Lisäksi eduksi katsotaan FactaMap- karttaohjelman ja YTCad osaaminen.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät TS:n mukaan. Virkaan valitun on ennen valinnan vahvistamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä alkuperäiset opinto- ja työtodistukset. Virkaan hakeutuvien voidaan edellyttää osallistuvan erilliseen soveltuvuusarviointiin. Virkaan sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakemukset virkaan toimitetaan 9.4.2019 klo 15.00 mennessä osoitteella Ähtärin kaupunki, Ostolantie 17, 63700 ÄHTÄRI tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
Viran vastaanotto sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antavat maankäyttöinsinööri Jussi Koivisto 5.4.2019 saakka p. 0400 510 286, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sekä kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki, p. 040 652 8881, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ähtäri 20.3.2019

ÄHTÄRIN KAUPUNGINHALLITUS

Pandakaupunki Ähtärin torin esiintymislavan ideakilpailu on päättynyt. Ähtärin kaupunki järjesti kilpailun yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n, Tampereen teknillisen yliopiston ja Vaasan yliopiston kanssa. Kilpailu koski Ähtärin kaupungin torin esiintymislavaa ja sen tarkoituksena on löytää uudenlaisia ja tuoreita vaihtoehtoja jatkosuunnittelun ja toteutuksen pohjaksi.

Kilpailu sai erittäin hyvän vastaanoton ja määräaikaan mennessä lähetettyjä vastauksia tuli
kaiken kaikkiaan 68 kpl.

Tuomaristo kokoontui  arvioimaan töitä perjantaina 8.3.2019. Arviointi jatkuu torstaina 21.3.2019
Tuomaristoon kuuluvat:

  • Jukka Koivula arkkitehti, Safa
  • Heikki Riitahuhta, arkkitehti, Studio Puisto Arkkitehdit Oy
  • Ari Hynynen, arkkitehtuuri- ja kaupunkitutkimuksen professori, Tampereen yliopisto
  • Katja Lähtinen, Luonnonvarakeskus Luke
  • Heimo Pirttimäki, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Ähtäri
  • Jarmo Pienimäki, kaupunginjohtaja, Ähtäri
  • Marika Puntala, vapaa-aikatoimenjohtaja, Ähtäri
  • Jussi Koivisto, maankäyttöinsinööri, Ähtäri

Palkintolautakunnan sihteerinä toimii Johanna Karjala, Ähtärin kaupunki. Tuomaristo kuulee asiantuntijana myös Sedu:n rakennusalan kouluttajaa.

Palkintotyöt pyritään valitsemaan perjantain aikana mutta tuomaristo on varautunut kokoontumaan useamman kerran hyvän lopputuloksen saamiseksi.

Lisätietoa: Tuomariston sihteeri Johanna Karjala (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) tai Esa Vuorenmaa (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

KATSO LISÄÄ

Esa Vuorenmaa
projektipäällikkö
Ähtärin kaupunki

Pandatalouden ja tutkimuksen tiet Ähtärissä
Ostolantie 17, 63700 Ähtäri
Tel. +358 40 662 8220