”Suo, guacamole ja Jussi” on karnevalistinen esitystapahtuma, joka kuljettaa katsojia bussilla pitkin Ähtäriä Ylävesien yössä perjantaina 30.8.2019 klo 18. Katsojat saavat tietoonsa vain aloituspaikan: esitys käynnistyy Pub P-51:ssa (Ostolantie 14, Ähtäri).

Tanssia, teatteria ja tiedettä yhdistävä esitys on pöhkön röyhkeä, epäasiallisen ironinen ja ryppyotsaisen rakkaudellinen kuvaus meistä ja niistä, hyvistä ja pahoista. Se luotaa polarisoituvaa aikaamme ja nostaa esiin kysymyksen, mistä meidän vihamme ja pelkomme vierautta kohtaan kumpuaa, ja miksi maassamme vihapuhe lisääntyy ja asenneilmapiiri tuntuu vain kiristyvän.

Esitys pohjaa Alavudelta kotoisin olevan Jani Niemisen Bigini-runoteokseen, joka sisältää muodoltaan niin kalevalamittaa kuin raplyriikoiden kaltaista tykitystä. Esitystaiteen ammattilaisista koostuva työryhmä yhdessä tutkija Karin Creutzin kanssa kutsuu ähtäriläiset näiden tärkeiden kysymysten äärelle.

Iltaesityksen lisäksi teos esitetään päivänäytöksenä lukiolaisille. Torstaina 29.8. klo 18 tutkija Karin Creutz luennoi esityksen teemoista Pirkanlinnan kulttuurikeskuksessa Ähtärissä. Luennon järjestää Lakeudenportin kansalaisopisto. Ylävesien yössä esityksen jälkeen perjantaina järjestetään myös vapaamuotoinen keskustelutilaisuus, jossa yleisön on mahdollista keskustella esityksestä ja sen teemoista tekijöiden kanssa.

TYÖRYHMÄ:

Ohjaaja & esiintyjä: Reetta-Kaisa Iles
Esiintyjät: Jyrki Karttunen ja Hanna Korhonen
Skenografi & esiintyjä: Mirkka Nyrhinen
Tutkija & esiintyjä: Karin Creutz
Säveltäjä & esiintyjä: Taito Hoffrén
Kuvaaja: Teemu Kyytinen
Säveltäjä: Antti Paalanen
Käsikirjoittaja: Jani Nieminen
Tuottaja: Ilona Kyykoski
Osatuottajat: Tanssiteatteri Tsuumi ja Ähtärin kaupungin kulttuuritoimi

 

Lisätietoja: 

Marika Puntala
vapaa-aikatoimenjohtaja                                    
Ähtärin kaupunki                                                   
puh. 040 544 2537
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilona Kyykoski
tuottaja
Suo, guacamole ja Jussi
puh. 040 706 5431

Reetta-Kaisa Iles
ohjaaja
Suo, guacamole ja Jussi
puh. 040 552 0246