Cloudy

0°C

Cloudy

Ähtäri kattaa alijäämänsä etuajassa

Ähtärin kaupungin talouden tervehdyttämisohjelma toteutuu, mutta siitäkin huolimatta talouden tarkka suunnittelu jatkuu. Vuoden 2019 talousarvio noudattaa kuuliaisesti valtuuston päättämää tervehdyttämisohjelman tavoitteen ollessa 790 000 euron ylijäämä.
Kaupungin alijäämät tulee olla katettuna vuoteen 2022 mennessä. Vuoden 2019 talousarviota tehdessä niitä oli jäljellä 1,1 miljoonaa euroa. Vuosien 2016 ja 2017 arvioitua paremmat tilinpäätöstulokset ovat syöneet alijäämää ennakoitua reippaammin ja myös kuluvan vuoden tulosennuste näyttää suunnitellusti 580 000 euron ylijäämää. Näin ollen vuoden 2019 talousarvion toteutuessa Ähtärin kaupunki on kattanut yli 6 milj. euron alijäämänsä neljässä vuodessa.

Lainamäärä vuoden 2019 lopussa on noin 2,5 miljoonaa euroa enemmän kuin vuoden 2018 lopussa. Investoinneissa keilahalli ja uimahalli vaikuttavat lainamäärän muutokseen. Investointiohjelmassa on tulevina vuosina huomioitu myös Otsonkoulun laajennuksen ja korjauksen rahoitustarve, joka tarkentuu sisäilmaselvitystyön valmistuttua.

Investoinneissa on kaksi suurempaa hanketta, keilahalli valmistuu kesäkuussa 2019, jonka jälkeen syksyllä alkaa uimahallin saneeraus jatkuen kevääseen 2020. Kohteet tulevat vahvistamaan mm ympärivuotisen matkailun vetovoimaa ja kuntalaisten vapaa-ajan palveluja.
Keskustan kehittämishankkeen suunnitelmien mukaan jatketaan toimenpiteitä ranta-alueen viihtyisyyden lisäämiseksi. Matonpesupaikka laatoitetaan, rakennetaan senioripuistoa ja
kunnostetaan Rantapuiston ranta-aluetta.
Suunnitelmissa on lisäksi mm. retkeilyreitistöjen viitoituksien parantaminen, Halkoniemen pääkadun päällystys ja keskustan katuvalaistuksen uusimista.
Kaikkiaan kaupunki valmistautuu investoimaan lähes 5 miljoonalla eurolla sisältäen myös Otsonkoulun peruskorjauksen toisen vaiheen käynnistämistä varten varatun 0,5 milj. euron määrärahan.