Kultainen kori digitaululle
 
Ensi kesänä Ähtärin torille nousee uusi esiintymislava Kultainen kori, joka valitiin korkeakouluopiskelijoille suunnatussa ideointi- ja suunnittelukilpailussa. Voitokas suunnittelijaryhmä, Johan Jäsperlä, Pyry Kuismin ja Kristian Paavilainen opiskelevat Oulun yliopiston teknisessä tiedekunnassa.
Kultainen kori ammentaa tarinansa ja siten myös muotokielensä muinaisesta suomalaisesta mytologiaperinteestä: Kalevalassa karhun kerrotaan syntyneen taivaassa, josta se on laskettu alas maahan kultaisessa korissa. Kultainen kori muistuttaakin muodoltaan karhun pesää. Kultaisen korin kytkös Ähtäriin eläinpuistoon ja siten koko kaupungin brändiin on ilmeinen.
Tavoitteena on, että Kultainen kori toteutetaan yhteisöllisenä projektina siten, että Ähtärin kaupunki tekee perustustyöt torilla ja osallistuu myös muutoin esiintymislavan toteuttamiskustannuksiin ja halukkaat yritysyhteistyökumppanit mahdollistavat tse lavan rakentamisen. Kaupunki luo siis pohjan, mutta yritykset ja yhteisöt luovat rakenteet! Pääsponsorina Kultaisessa korissa on Oma Säästöpankki Ähtäri
Kultaisessa korissa voidaan toteuttaa monenlaista yhteisöllistä, maksutonta ja matalan kynnyksen toimintaa, kuten konsertteja, keikkoja, teatteria, performansseja. Tavoitteena on, että Kultainen kori valmistuu kesän 2020 aikana.

Tutustu Kultaisen korin suunnitelmiin ja tule mukaan rakentamaan yhteistä, matalan kynnyksen kohtauspaikkaa ähtäriläisille!