Ulkoilmaelokuvanäytös Luontosinfonia LA 24.8.2019 klo 21 Pirkanpohjan taidekeskuksen veistospuistossa


Tervetuloa ainutlaatuiseen ulkoilmaelokuvanäytökseen Ähtärissä!

Pirkanpohjan taidekeskuksen veistospuistossa järjestettävässä ulkoilmaelokuvanäytöksessä pääset nauttimaan elokuun hämärtyvässä illassa suomalaisesta luontoelokuvasta Luontosinfonia. Näytös järjestetään la 24.8.19 klo 21.

Maaliskuussa 2019 ensi-iltaan tulleessa Luontosinfonia-elokuvassa ainutlaatuinen luontokuvaus sulautuu musiikin harmoniaan. Säveltäjä Panu Aaltion musiikki kuljettaa katsojan Suomen luonnon monimuotoisuuteen kaikkina vuodenaikoina. Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien tekijätiimin ja palkitun säveltäjän suurteos esittelee luontokuvauksen helmet teoksessa, joka vie katsojan syvälle luonnon sydämeen. Elokuvan on ohjannut Mark Röhr ja elokuvannut Teemu Liakka.

Luontosinfonian Dolby Atmos -ääni tekee Panu Aaltion Vantaan sinfoniaorkesterille, 40 hengen kuorolle ja solisti Johanna Kurkelalle säveltämästä musiikista elokuvan päätähden. Atmos antaa säveltäjälle mahdollisuuden osallistua kerrontaan ennen kuulumattomalla tavalla: instrumentit, kuoro ja solisti saavat eri kohtauksissa oman paikkansa ääniavaruudessa ja kertovat siten tarinaa tavallista elokuvamusiikkia suuremmassa roolissa.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Marko Röhr. Elokuvassa kiteytyy Röhrin vuosikymmeniä kestänyt kiinteä suhde luontoon, joka on saanut hänet tuottamaan lukuisia luontoelokuvia kuten Vedenalainen Islanti, Neljä elementtiä. Metsän tarina, Järven tarina ja Ailo - pienen poron suuri seikkailu. Röhr on aktiivinen luonnon puolestapuhuja ja ymmärtää kuinka tärkeää sen tila on meille kaikille. 

Elokuvan kesto on 1 h 15 min.

Luontosinfonian traileri nähtävissä linkin kautta: https://www.youtube.com/watch?v=WN6_hYt2L3c

Luontosinfoniamainos


Tapahtuman järjestävät Pirkanpohjan taidekeskus ja Ähtärin kaupunki yhteistyössä Ähtärin Eläinpuiston ja OmaSP:n kanssa