Snow Showers

-9°C

Snow Showers

Yhteiskoulun sisäilmatutkimukset osoittavat yksittäisiä korjaustarpeita

Taustaa

Ähtärin yhteiskouluun on teetetty kuluneen kevään aikana sisäilmatutkimus RKM Groupin toimesta osana koulujen tulevaisuuden tilatarpeiden selvitystyötä.  Lisäksi haluttiin selvittää syyt yksittäisissä tiloissa koettuihin sisäilmaperäisiin oireisiin ja olosuhdehaittoihin.

Tehdyt tutkimukset

Yhteiskoululla tutkimuksissa on tehty rakenneavauksia rakenteiden selvittämiseksi ja riskirakenteiden tunnistamiseksi. Pintakosteusmittauksien lisäksi on toteutettu rakennekosteusmittauksia ja eristetilojen kosteusmittauksia sekä otettu materiaalinäytteitä mikrobianalyysiin. Muina tutkimuksina on suoritettu mm. ilmanvaihdon mittaukset, sisäilman olosuhdemittaukset, sisäilman kuitumittaukset sekä tallentavat painesuhdemittaukset.

Tutkimustulosten yhteenvetoa

Tutkimustulosten perusteella havaittiin tekijöitä, jotka voivat selittää koettuja tilakohtaisia oireita.
Tilakohtaiset ongelmat ovat toisistaan erillisiä ja rakennuksen pinta-alaan nähden vähäisiä. Ongelmien taustalla ovat mm. räystäskourun ja syöksytorven vuodon aiheuttama ulkoseinän eristetilan paikallinen kastuminen; keittiön ja kotitalousluokkien vanhojen kylmiöiden (3 kpl) eristeisiin tiivistynyt kosteus, yksittäisen viemärin vuoto sekä itäosan alapohjaan paikoin kohdistuva kosteusrasitus.

Jatkotoimenpiteet
Jatkotoimenpiteistä tehdään esitys Ähtärin kaupunginhallitukselle 27.5.2019 pidettävään kokoukseen.

Pohjaesityksen mukaan koulutoiminta jatkuu yhteiskoulun tiloissa normaalisti. Kesän 2019 aikana tullaan toteuttamaan tarvittavat sisätilakorjaukset. Rakennuksen ulkopuolelta toteutettavat korjaukset jatkuvat mahdollisesti syksyllä. Puuttuville tiloille (kuvataiteen ja musiikin luokat) etsitään korvaavat tilat.

Lisätietoja antavat:

Jarmo Pienimäki                                                            Markus Hyytinen
kaupunginjohtaja                                                           vs. sivistystoimenjohtaja
p. 040 652 8881                                                             p. 040 572 6279
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                                            Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.