PÄIKKY sähköinen palvelujärjestelmä

Ähtärin varhaiskasvatus siirtyi sähköiseen palvelujärjestelmään 1.8.2017

Päikky pitää vanhemmat ja hoitajat ajan tasalla

Varhaiskasvatus ottaa käyttöön elokuun alusta nettipohjaisen Päikky- järjestelmän, joka tarjoaa työkalut päivähoidon hallinnointiin, hoitohenkilökunnan ja vanhempien sähköiseen asiointiin sekä ajantasaiseen tiedonsaantiin. Lapsen hoitoajat ja poissaolot voi ilmoittaa Päikky-palvelun avulla. Tämän lisäksi Päikky mahdollistaa vanhempien ja hoitopaikan välisen viestinnän.

Mobiilipalvelun myötä paperityöt vähenevät ja tiedot kulkevat reaaliajassa. Järjestelmä helpottaa myös laskutusta tietojen mennessä suoraan järjestelmään. Vanhemmilla on mahdollisuus päivähoitoaikojen ilmoittamisen mobiilipalvelun, tietokoneen tai tabletin kautta. Perusviikot ja säännöllisyys toimivat niin kauan kunnes tietoja on tarpeen muuttaa. Lapsen saapuessa hoitoon hänet kirjataan laitteessa sisälle ja vastaavasti ulos hoitotyön päättyessä. Tietokannassa näkyvät lapsen allergiat, lääkitykset sekä hoitajalle muut tarpeelliset tiedot, joten lapsen mennessä varahoitoon, ovat hänen tietonsa muuttumattomina ja näppärästi hoitajan saatavilla.

Tarvitset järjestelmän käyttämiseen älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen. Päikky-tunnuksena tulee toimimaan oma puhelinnumerosi (muista ilmoittaa puhelinnumero sähköpostitse Varhaiskasvatustoimistoon). Vanhemman tulee aktivoida tunnuksensa Päikyssä annettujen ohjeiden mukaan.

Katso ohjeet: https://ahtari.paikky.fi/resources/paikky-guardians-fi.pdf
Päikky toimii selaimilla Google Chrome, Mozilla Firefox sekä Safari.

Pikaohje: Kirjaudu osoitteeseen https://ahtari.paikky.fi Ensimmäiseksi käyttäjätunnus täytyy aktivoida. Käyttäjätunnus on puhelinnumerosi ilman ylimääräisiä merkkejä. Syötä käyttäjätunnus kenttään puhelinnumerosi, ja paina aktivoi tunnus. Järjestelmä lähettää puhelimeesi viestillä koodin, joka toimii 15 min. Jos et ehdi kirjoittaa koodia tuossa ajassa, saat uuden aloittamalla alusta.

Lisätietoja varhaiskasvatuspäällikkö Sirpa Mannismäki, p 040 573 9673 sirpa.mannismaki@ahtari.fi perhepäivähoidonohjaaja Suvi Soinila, p 040 661 9234 suvi.soinila@ahtari.fi