Varhaiskasvatus siirtyy sähköiseen Päikky-palvelujärjestelmään

Ähtärin varhaiskasvatus siirtyi sähköiseen palvelujärjestelmään 1.8.2017

Päikky pitää vanhemmat ja hoitajat ajan tasalla!

Varhaiskasvatus ottaa käyttöön elokuun alusta nettipohjaisen Päikky- järjestelmän, joka tarjoaa työkalut päivähoidon hallinnointiin, hoitohenkilökunnan ja vanhempien sähköiseen asiointiin sekä ajantasaiseen tiedonsaantiin. Lapsen hoitoajat ja poissaolot voi ilmoittaa Päikky-palvelun avulla. Tämän lisäksi Päikky mahdollistaa vanhempien ja hoitopaikan välisen viestinnän. Mobiilipalvelun myötä paperityöt vähenevät ja tiedot kulkevat reaaliajassa. Järjestelmä helpottaa myös laskutusta tietojen mennessä suoraan järjestelmään.

Vanhemmilla on mahdollisuus päivähoitoaikojen ilmoittamisen mobiilipalvelun, tietokoneen tai tabletin kautta. Perusviikot ja säännöllisyys toimivat niin kauan kunnes tietoja on tarpeen muuttaa. Lapsen saapuessa hoitoon hänet kirjataan laitteessa sisälle ja vastaavasti ulos hoitotyön päättyessä. Tietokannassa näkyvtä lapsen allergiat, lääkitykset sekä hoitajalle muut tarpeelliset tiedot, joten lapsen mennessä varahoitoon, ovat hänen tietonsa muuttumattomina ja näppärästi hoitajan saatavilla.

Tarvitset järjestelmän käyttämiseen älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen. Päikky-tunnuksena tulee toimimaan oma puhelinnumerosi (muista ilmoittaa puhelinnumero sähköpostitse Varhaiskasvatustoimistoon).

Vanhemman tulee aktivoida tunnuksensa Päikyssä annettujen ohjeiden mukaan.Katso ohjeet: https://ahtari.paikky.fi/resources/paikky-guardians-fi.pdf

Päikky toimii selaimilla Google Chrome, Mozilla Firefox sekä Safari.

Hoitajat näkevät lapsen hoitoajat puhelimesta. He pystyvät kuittaamaan lapsen sisään ja ulos, jolloin tieto kirjautuu Päikky-järjestelmään. Vanhempien tulee ilmoittaa hoitoajat 1.8.2017 alkaen Päikyn kautta osoitteessa: https://ahtari.paikky.fi/#login viimeistään 16.7.2017 mennessä.

Lisätietoja 31.7.2017 alkaen varhaiskasvatuspäällikkö Sirpa Mannismäki, p 040 573 9673 sirpa.mannismaki@ahtari.fi
perhepäivähoidonohjaaja Suvi Soinila, p 040 661 9234 suvi.soinila@ahtari.fi