Juhlavuoden pihakilpailu

”Ähtäri siistiksi ja viihtyisäksi” on yksi juhlavuoden 2017 kampanjoista. Teeman ympärille järjestetään ensi kesänä pihakilpailu, jonka toteuttajina toimivat kaupunki, K-Rauta Ähtäri, Ähtäri-Seura ry ja Ähtärin Mesimartat.

Tapahtumassa kilpaillaan kahdessa sarjassa, omakotitalopihat ja taloyhtiöiden pihat.

Pihojen arvioinnissa kiinnitetään huomiota mm. pihan paikallisiin erikoispiirteisiin, omaleimai- suuteen, toiminnallisuuteen, kasvullisuuden hyvinvointiin ja sijoitteluun, pihan rakenteisiin sekä tietenkin pihan kokonaisvaikutelmaan. Pihan koko ei ole ratkaiseva tekijä.

Arvosteluraati, joka muodustuu järjestävien tahojen edustajista, kiertää tuomaroimassa pihat elokuun alussa kasvillisuuden ollessa parhaimillaan.

Pihakilpailun voittajat kummassakin sarjassa saavat K-Rauta Ähtärin lahjoittaman 250 euron suuruisen lahjakortin puutarhaostoksiin sekä Puutarhaliiton pronssiset Pihamestari-laatat signeerauksilla varustettuna. Toiseksi sijoittuneet saavat 100 euron arvoisen puutarhapaketin ja kolmanneksi tulleille tilataan Kotipuutarha-lehden vuosikerrat vuodelle 2018. Lisäksi kaikki palkitut saavat Puutarhaliiton kunniakirjat.

Kilpailuun voi ilmoittautua 15.5.2017 mennessä kaupungin puistopuutarhuri
Jukka Karènille sähköpostilla jukka.karen@ahtari.fi tai puhelimitse 0400 863 867.

Jos naapurin tai tuttavan piha on jonkun mielestä kilpailun arvoinen, voi siitä antaa vinkin yllä mainittuun osoitteeseen. Kaupungin taholta kuitenkin pyydetään asianosaisen suostumus kilpailuun osallistumisesta.

Järjestäjät toivovat innokasta ja rohkeaa osanottoa!

Lisätiedot: Puistopuutarhuri Jukka Karèn, p 0400 863 867, jukka.karen@ahtari.fi tai viestintäsihteeri Irma Kuoppala irma.kuoppala@ahtari.fi 0400 863 865