Inha

Sijainti

Inhan kylä sijaitsee keskustaajamasta n. 7 km päässä Hankaveden ja Väliveden rannalla. Kylässä on asukkaita n. 400 henkeä n. 140 taloudessa.

 


Inhan aseman asemarakennus ( yllä ) on valittu valtakunnallisesti merkittävien rautatieasema- alueiden suojelu-ja säilytyskohteeksi. Asema-alue rakennuksineen on siis säilymässä myös jälkipolville.

Elinkeinoelämä

Kylän keskellä sijaitsee Ähtärin asevarikko. Asevarikon sijoittamista Inhaan alettiin selvitellä syksyllä 1939 ja hanketta alettiin toteuttamaan alkuvuodesta 1940. Asevarikko työllistää nykyään noin 130 henkeä.

Seinäjoen ammattikorkeaan kuuluva Tuomarniemen Metsäoppilaitos työllistää n. 40 henkeä. Moksunniemellä sijaitseva Matkailukeskus työllistävät varsinkin kesällä runsaasti myös nuorisoa.

 

Safari- ja vuokrauspalvelu Mesirent järjestää moottorikelkkailua Ähtärin hyvillä kelkkareiteillä kaiken kokoisille ryhmille. Yritys on hankkinut myös mönkijöitä vuokraus- ja ohjelmapalvelutoimintaan.

Kylätoiminta

Kylällä toimii Hankaveden kalastuskunta, Inhan Kyläseura, Tuomarniemen metsäoppilaitoksen Metsäpojat ja Varuskunnan urheilijat.

Virkistysmahdollisuudet

Vesistöjen tarjoamien runsaiden kalastus ja retkeilymahdollisuuksien lisäksi kylältä löytyy poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen. Tenniskenttiä löytyy mm. Tuomarniemen metsäoppilaitoksesta ja matkailualueelta hotelli Mesikämmenestä.

Liikuntahalleja löytyy matkailualueelta, metsäoppilaitoksesta ja varuskunnasta. Kylän läheisyydestä menee luisteluhiihdon mahdollistava hiihtoreitti, jota pääsee matkailualueelle ja keskustaajamaan.

Moksunniemen alueella sijaitsee hyvin maastoon mukautettu aloittelijaystävällinen, pienet korkeuserot omaava täysimittainen 18- väylän kenttä.
Yhteystiedot: Ähtärin Golf ry kenttä 040 740 4182
sihteeri 0400 448 121
osoite Moksuntie 111, 63920 Inha